HTML

@ Lyon

Kristóf vagyok, Lyonban lakom. A többit meg igyekszem leírni.

Utolsó kommentek

Címkék

annecy (1) annemasse (4) breakingnews (2) buli (4) céglátogatás (1) challenge (3) clubdd (3) enquete (2) esélyegyenlőség (1) genf (1) hoki (4) integráció (3) képek (4) kézilabda (1) klub (3) kosár (11) lyon (8) marseille (1) munka (7) nyelv (3) oktatás (13) parrainage (1) projekt (6) rendőrség (1) röpi (1) (1) sorozat (1) sport (12) stage (5) szívás (5) tech (2) tutor (4) vélemény (4) zene (1) Címkefelhő

Linkblog

Az Inter-étages második hete

2009.05.21. 00:10 :: Sakic19

Befejeződtek a múlt héten az Inter-étages küzdelmei (a múlt héten ezért nem tudtam írni), tálalom az eredményeket, meg az egyéb eseményeket. Akit a sporttéma nem érdekel, azoknak a holnapi Marseille-es posztot ajánlom.

A hétfői napon egy foci-, valamint két kosármeccsünk volt, előbbi negyeddöntő, utóbbiak csoportmeccsek voltak. Sajnos az előzetes várakozások szerinti legjobb csapattal, az X6-tal játszottunk (X épület 6. emelet), akik igazolták is a papírformát, nyertek ellenünk 2-0-ra (két szép nagy védelmi hiba után, mindkétszer a védő egy az egyben odapasszolta a labdát a csatárnak a kaputól 6 méterre), majd a hátralévő két meccsüket is hozták. A focit kint játszottuk, a nagy füves pálya félpályáján, ami elég hangulatos volt, csak a talaj az év ezen részében már eléggé megviselt… A kosár csoportmeccsekre a foci miatt késve estem be, a többiek már játszottak pár perce, de annyira laza volt a történet, hogy két perc játék után lejöttem, aztán a többiek elszórakoztatták magukat még a pályán. Szóltak, hogy kéne meccseket fújni közben a többi pályán (a tornateremben három pályán keresztbe játszottunk, ami kicsit szűkös volt 5 az 5 ellen), úgyhogy a második meccsünket már teljes egészében kihagytam. A két meccs alatt összesen egy kosarat dobtak az ellenfeleink (egy meccs 2x10 perc volt), ami elég nagy önbizalmat hozott a csapatnak. Itt is az X6 volt a várható legnagyobb ellenfél, ugyanis első csapatos játékos játszott náluk, egy bedobó és a melák center, akit elég nehéz (kb lehetetlen) megállítani a palánk alatt.

Keddre két röpis csoportmeccs volt tervben, amiket lazán be is húztunk, itt 2 db 15 pontig tartó szettről volt szó, ha a szettek 1-1-re végződtek, akkor az összesen több pontot szerző csapat nyert (vagyis 15-10 és 11-15 után az első szettet nyerő csapat – ilyen konkrétan történt is például). Röpiben is bizakodhattunk, két játékosunk volt az egyetemi második csapatból, valamint egy az elsőből, és egy csaj, aki szintén röplabdázik. Ezzel a kerettel az elődöntő volt a minimális elvárás. Szerdára egy darab kézimeccs jutott, itt a nem tudom kiket 12-2-re legázoltuk, az első félidő felétől már én voltam a kapus, hogy az eredeti kapus ne menjen el barbaque-zni a meccs közben (ő az első csapat kapusa, 7 méternél távolabbról a csapatból senki sem nagyon tud neki gólt lőni, és nem mi vagyunk ősbénák). A kettőből az egyik kapott gólunk blokkról lepattanó volt (szívás), a második félidőben meg már kb semmit sem csináltunk. Itt is jó csapatunk volt, de a csütörtöki negyeddöntőn nem számíthattunk Aurélien-re (ő a kapus), mert jogsit csinál, és vezetni kellett mennie abban az időpontban.

A csütörtöki nap hosszúnak ígérkezett, a kézi-, kosár- és röplabda negyed- és elődöntők, valamint ezek döntői voltak a programban. Ezek közül mi mindháromban érdekeltek voltunk, a remények szerint 9 meccset kellett volna játszanom ezen a délutánon. Ez hamar redukálódott, mivel a kézilabda negyeddöntőben a külsősök csapata (három kézilabdással álltak fel) az elején 6-0-ra elhúzott, még 6-5-re feljöttünk, de utána már megint csak ők lőttek gólt, így itt kiestünk, sajnos csere nélkül a végére nem maradt erő, az ellenfél pedig nagyon erős volt (végül másodikak lettek, 7-6-ra kaptak ki a döntőben).

Gyors átöltözés után jöhetett az első komolyabb kosármeccs, a V6 ellen (a hatodik emeletek mindig minden sportban veszélyesek, ez elég egyértelmű lett ezen a tornán), ahol Alizée, az első csapat egyik idei edzője és fő tripladobója vette fel a versenyt az elég kompakt csapatunkkal, ahol egy második csapatos center, az első röpicsapatban játszó srác (Mitch), valamint pár kiegészítő ember volt megtalálható. Megjegyzem, hogy Mitch folyton kint dobál a teniszpályáknál lévő palánknál, így rá számíthattam, mint jó kinti dobó. A V6-ról azt kell tudni, hogy megnyerték a rögbit, és a kosárcsapatuk is nagyjából ugyanazokra épült, ráadásul továbbra is keresztben játszottunk kis pályán, valamint büntető és kipontozódás sem volt, így különösen fizikális játékra volt kilátás. Ebben nem is kellett csalódni, a meccs inkább volt rögbi, mint kosárlabda. Háromféle kosarat dobtunk: Mitch távolról behintett pár tempót, visszarakott lepattanók (Vivien - aki a nevével ellentétben srác, ő a második csapat centere, és igen jó játékos – és magam révén), valamint ha nálam volt a labda, és kikerültem két ütközni akaró rögbist, akkor dobhattam pár ziccert. Amikor nem sikerült kikerülni ezeket az ütközéseket, akkor az elég fájdalmas volt, egyszer tarkón könyökölt egy srác, egyszer meg úgy nekikentek a falnak (ahol a röpiháló volt felfüggesztve), hogy a háló mintáján bevérzett a vállam, és öt napig kis rombuszok voltak rajta. Szerencsére hoztuk a meccset, és komolyabb sérülés sem volt, így mehettünk a röpimeccsekre.

Itt a negyed- és az elődöntőt is nagyon simán nyertük, a sajátos szabályok miatt már bejutottunk a döntőbe (15-5-ös első szett, majd 6-5-ös vezetés), amikor már a szobámban voltam, hogy kajáljak egy kicsit). Sajnos a csaj (Emily), aki nálunk játszott elszakította a bokaszalagját előző nap, így eggyel kevesebb röpisünk maradt, de így is elég masszívnak látszott a csapat. Egy hosszabb (egy órás – lement a két kézilabda elődöntő, ahol már nem voltunk érdekeltek) szünet után jöhetett a kosár elődöntő, a U6 ellen (megint egy hatodik emelet), ahol Krampy, az első csapat irányítója osztotta az észt, hogy lezúznak minket. Az ő csapatuk eléggé egyemberes volt, a taktikánkat is erre építettem: őt mindig faultoljuk, ha vmit csinálni (továbbra sem volt se büntető, se kipontozódás), a többiek meg azt csinálnak, amit akarnak, vagy sapkát kapnak, vagy leszedjük a lepattanót. A védekezés része tökéletesen működött a dolognak, támadásban pedig ezen a meccsen nagyon elkaptam a fonalat, kábé minden bement, és a passzok is ültek, amiket a többiek szépen bedobáltak. A második félidő közepén már 16 ponttal mentünk, innen már tartalékolhattunk a döntőre. Itt megemlítem, hogy Vivien jelezte, hogy nem jön a döntőre, ami nagy kiesés volt, mert így nem nekem kellett minden lepattanót összeszednem. Mondom akkor kéne ember, megkérdeztem a két kézis srácot (a kapust, Aurélient, és az átlövőt, Jean-Michel-t), hogy tudnak-e kosarazni. Mondták ja, biztos, megpróbálhatják. Ezzel a draftolással nagyon belenyúltunk, Aurélien úgy lopta a labdákat, mint a huzat, Jean meg a lepattanókat érezte rendesen (190 fölött van a srác).

Ezek után megnézhettük a kézidöntőt, és megtárgyaltuk Élie-vel, aki majd fújta a meccsünket, valamint a döntőbeli ellenfelekkel (na ki? hát az X6), hogy a dobás közbeni faultért 1 pont és labdabirtoklás fog járni, így nem fog mindenki csapkodni, mint a hülye. Továbbá a döntőt már a nagy pályán játszottuk, így értelmes meccsre volt kilátás. A védekezést megint sikerült jól eltalálni, a 2-1-2-es zóna nagyon jól működött, Flo (a bedobó) nem tudott betörni, és dobáshoz is ritkán jutott (ezek meg nem mentek neki, elég fáradt volt nyilván), Geremihez (a center) pedig ritkán jutott el a labda. Aurélien továbbra is kb bárkitől el tudta venni a labdát, és a dobásaink is jól sültek, így 12-2-vel mentünk a félidőre, és semmi jele nem volt, hogy felállna az ellenfél. Nem is tették, a védekezés továbbra is frankón ment, és mindig volt válaszunk, ha mégis kosaraz dobtak volna, a végén 17 ponttal nyertünk, és már csak a röpidöntő volt hátra.

Az ellenfél nagyon erős volt, 4 röplabdással (ebből 2 első csapatos, 2 második csapatos), és 2 jó kiegészítő emberrel, az első szettet sajnos 15-8-ra el is buktuk (4-4 után volt egy rossz szériánk, az a különbség maradt meg a végére is). A második szettet aztán nagyon megnyomtuk az elején, 8-1-re is vezettünk, innen kiegyenlítődött a játék, és 12-7-nél mi szerválhattunk (a szabályok nem változtak). Konkrétan én szerválhattam, az első labdamenetet hoztuk, de 13-7-nél széles lett a szervám (a leggyengébb fogadót céloztam meg, de egy méterrel eltévesztettem a vonalat), és végül csak 15-10-re nyertük a második szettet. Döntő játszma nem volt, mert már jöttek a vívók, hogy edzeni akarnak, így ezt a döntőt sajnos buktuk, de tisztességgel helyt állunk.

Az összesített versenyt a V6 és az X6 nyerte, mi a negyedik helyen végezünk (egy negyeddöntős sport megnyerése esetén összetettben is nyerünk, de ennek sajnos nem volt realitása, szerencsével a kézidöntőbe odaérhettünk volna jó sorsolással). A kosár megnyeréséért kaptunk menő narancssárga pólókat (kép lent), valamint a bíráskodásért cserébe (kosár- és röpimeccsek fújása) kaptam egy fekete baseball-sapit is, ezzel zárult az Inter-étages. A csütörtöki nap mindenképpen emlékezetes marad, 7 meccset játszani a spannokkal ilyen jó hangulatban nagy élmény volt, ez mindenképpen az egyik legjobb Centrale-os rendezvény, már most várom, hogy jövőre megint nyertük a kosarat, és esetleg a röplabdát. Ennek szellemében már föl is vetettem a BDS-eseknek (Bureau de Sport), hogy kéne két kinti röpipálya, pont van egy nagy placc a teniszpályák mellett, ami hivatalosan pétanque-pálya (ja, pétanque is volt, számított is az összetettben, itt is a negyeddöntőben estünk ki, de frankón senkit nem érdekelt ez a rész), de két v három röpipálya pont elférne rajta. Tetszett nekik az ötlet, reméljük még jövőre lesz belőle valami…

 

2 komment

Címkék: sport kézilabda kosár röpi

A bejegyzés trackback címe:

https://sakic19.blog.hu/api/trackback/id/tr611134657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

etipek 2009.05.23. 13:11:24

vmit elnézhettél, mert 2x játszottatok a V6 ellen kosármeccset, ha jól látom.
mellesleg grat.

Sakic19 · http://sakic19.blog.hu 2009.05.24. 13:51:09

thx, javítva (a második az U6 volt)
süti beállítások módosítása