HTML

@ Lyon

Kristóf vagyok, Lyonban lakom. A többit meg igyekszem leírni.

Utolsó kommentek

Címkék

annecy (1) annemasse (4) breakingnews (2) buli (4) céglátogatás (1) challenge (3) clubdd (3) enquete (2) esélyegyenlőség (1) genf (1) hoki (4) integráció (3) képek (4) kézilabda (1) klub (3) kosár (11) lyon (8) marseille (1) munka (7) nyelv (3) oktatás (13) parrainage (1) projekt (6) rendőrség (1) röpi (1) (1) sorozat (1) sport (12) stage (5) szívás (5) tech (2) tutor (4) vélemény (4) zene (1) Címkefelhő

Linkblog

Mythbusters és hokivébé

2009.04.27. 11:56 :: Sakic19

Hibáztam, és bejöttem a menedzsment előadásra… szerencsére van nálam laptop, úgyhogy tudok írni egy új posztot, egyrészt update-elem a hokivébé történéseit, másrészt reklámozom a Mythbusters nevű sorozatot.

Kezdjük az utóbbival, mivel valszeg több embert érdekel, mint az előbbi (igazából csak szeretném megbeszélni magammal, hogy mi történt). Nem újdonság a sorozat, még 2003-ban kezdték a srácok, és a hetedik évadjánál jár (ha vkit érdekel az r-betűs szerverről letölthető, ha cseka is megengedi – és megengedi). Az alaphelyzet az, hogy van egy csomó urban-legend, amiben az emberek szeretnek hinni, mert vmi ahhoz hasonló történt vmikor régen vkivel, és aztán jól kiszínezték a dolgot az anyukák a gyerekek felé, meg az apukák egymás közt pár sör közben. A két műsorvezető arc arra vállalkozik, hogy rekonstruálja az eseményeket, és megállapítsák, hogy lehetséges-e, van-e egyáltalán valóságalapja a legendának.

A figyelmemet ez a cikk hívta fel a sorozatra, azóta megnéztem az első részt, és egész korrektnek mondható. Kicsit bulváros néha, de lehet, hogy ez változni fog a sorozat folyamán (néha aggódik a narrátor, hogy be fog fuccsolni a projekt, aztán persze két perc múlva minden megoldódik). Az első részben azt vizsgálták meg, hogy lehet-e nagyjából 450km/h-val menni egy 67-es Chevivel, ha rakétákat szerelnek a tetejére, valamint, hogy meg lehet-e úgy halni, hogy felrobban az ember gyomra, mert megivott másfél liter kólát, és megevett 6 adag ilyen pattogós cukorkát (a felszabaduló gáz miatt). A témák hasonlóak, a tárgyalás korrekt, a kísérleti megközelítés meg király – erre lenne szükség itthon is, hogy kísérleteket (és érdekes kísérleteket) lássanak a diákok általános és középiskolában, hogy legyen kedvük műszaki pályára menni. Egyetemig úgysem tanulhatnak olyat, amivel bármire is menni lehet szakmailag, de a hozzáállás és a motiváció később pont annyit (ha nem többet) ér majd a későbbiekben.

Szóval, akit érdekel, annak adok ftp-címet, ahonnan gyorsan le lehet tölteni (de van egy olyan gyanúm, hogy a youtube-on is van egy tonna videó erről).

Ugorjunk akkor most a hokivébére! Tegnap kikaptunk 9-0-ra Kanadától, amiben semmi meglepő nincs (a szlovák meccs után azt mondtam, hogy majd kedden kell elkapni a fehéroroszokat, és akkor jók vagyunk, közben meg Kanadától beszedünk mondjuk egy tízest – ezt majdnem el is találtam). Idézek itt néhány számot, hogy miről is van szó:

 

CANADA

HUNGARY

Total Players

558,173

2,076

Male Players

147,280

512

Female Players

77,461

146

Junior Players

333,432

1,418

Total Referees

31,905

44

Indoor Rinks

2,451

17

Outdoor Rinks

11,000

11

Kanadának több a fedett jégpályája, mint nekünk a játékosunk… Ehhez képest a 9-0 tök korrekt, főleg tétmeccsen, az vb-csapatuk ellen (mivel Kanada kábé 20 olyan válogatottat tudna kiállítani, aki vb-címre esélyes bármelyik mezőnyben, ezért nem érdemes A, B, stb. csapatukról beszélni).

A továbbiakról: ha rendes játékidőben nyerünk a fehéroroszok ellen, akkor a 9-12. helyért játszunk várhatóan Németország, Lettország és Dánia (meglepetés esetén itt Norvégia) ellen, ha megint nem sok keresni valónk lenne, de biztos bennmaradnánk (és többe kerülnének a jegyek, amiket vennem kell arra a hosszú hétvégére). Ha nem nyerünk rendes játékidőben (hosszabbítás és vereség tehát), akkor a kiesés körben az osztrákok, a franciák és a norvégok (meglepetésre a dánok) ellen játszhatunk, ahol mindenkivel partiban lehetünk, és a 4-es csoport körmeccsein kell az első kettőben végezni a bentmaradáshoz. Ahogy mondani szoktuk, ez nagyobb csoda lenne, mint a tavalyi feljutás, de a szlovákok elleni 3-4 után már mindent el tudunk képzelni, főleg amilyen szurkolótáborunk van kint.

Ez egy olyan elem, amire az egész hokivilág felfigyelt egyébként. Svájcban nagyon komoly hokikultúra van, és a svájci szurkolók az egyik legvérmesebbek a kategórián belül, de még ők is azt mondják, hogy ilyen hangulatot még nem láttak. Főleg, hogy a 0-9 után is zúgott a csarnok attól, hogy „Ria-ria-Hungária”, meg hogy „Szép volt fiúk!” (mert tényleg szép volt, bár kicsit tökösebben is kezdhettünk volna). Két idézet a kanadai lapokból:

"You could see almost a collective look of confusion on the faces of the Canadian players as they walked to their dressing room after Sunday's game. It was the first time any of them had seen a nine-goal victory handled so well by the opposition and its supporters."

"Nothing against our fans in Nashville, I love them to death, but this is different,'' said Predators defenceman Weber. "This is something special to be a part of. It's really neat.''

Megjegyzés: a 2014-es vébé rendezésére pályázunk, reméljük ezzel szereztünk pár jó pontot a szlovákok elleni kis incidensek után. Itt az történt, hogy az első magyar gól után bedobtak vmi pirotechnikai lóf***t a magyar szurkolók, amit szigorúan tilos (mondjuk én a szervezőknél is rákérdeznék, hogy hogyan tudták bevinni a csarnokba), a másik pedig a meccs utána szlovák himnusz (mivel ők nyertek, ezért az ő himnuszok ment) alatti fütyülés. Kedden tehát a fehéroroszok jönnek, most még nem linkelek streamet, mert múltkor elég hektikusak voltak… Akinek viszont van otthon sport1-e, az ne habozzon, nézze (kedd, 16.15)!!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény sorozat hoki

A bejegyzés trackback címe:

https://sakic19.blog.hu/api/trackback/id/tr251089051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása