HTML

@ Lyon

Kristóf vagyok, Lyonban lakom. A többit meg igyekszem leírni.

Utolsó kommentek

Címkék

annecy (1) annemasse (4) breakingnews (2) buli (4) céglátogatás (1) challenge (3) clubdd (3) enquete (2) esélyegyenlőség (1) genf (1) hoki (4) integráció (3) képek (4) kézilabda (1) klub (3) kosár (11) lyon (8) marseille (1) munka (7) nyelv (3) oktatás (13) parrainage (1) projekt (6) rendőrség (1) röpi (1) (1) sorozat (1) sport (12) stage (5) szívás (5) tech (2) tutor (4) vélemény (4) zene (1) Címkefelhő

Linkblog

A lyoni városi vetélkedő – kiegészítő poszt az integrációs héthez

2009.09.13. 15:26 :: Sakic19

Az előző poszt túlságosan hosszú lett, ezért külön posztban mesélem el az integrációs hét egyik legmenőbb elemét, a lyoni városi vetélkedőt, videóval és képekkel illusztrálva.

Az események csütörtökön játszódtak le, vagyis a keresztapáskodós este után, és a „gólyatábor” (weekend d’intégration) között – ez utóbbi egy szombat hajnalban indulós, vasárnap este megérkezős esemény, ahol mindenféle programok vannak, egy darab esti bulival kiegészítve, mindezt 80€-ért (ezért is nem veszek rajta részt idén). A városi vetélkedő lényege, hogy a gólyák csapatokra osztva (nocsak) versenyeznek Lyonban, állomásról állomásra haladva. Azt mondjuk nem értettem, hogy miért kapott mindenki egyforma piros pólót (így nem voltak túl megkülönböztethetők a csapatok), és a csapatnevek miért az egytől tizenhatig számozásban merültek ki, de hát ez van. Minden állomásra két csapat érkezett, ahol egymás ellen versenyeztek.

Én a Club DD standjánál voltam aktív résztvevő 3 srác és 1 csaj mellett (ez a Club Développement Durable neve, ahol a fenntartható fejlődéssel foglalkozunk). Volt szép egyenpólónk (jövő kedden klubbemutató este, ott majd csináltatok képeket magunkról), meg terveink az állomásra vonatkozóan, de ez utóbbiakat azért elég rugalmasan kezeltük. A Place Saint-Jean nevű téren voltunk, ami Lyon óvárosában található, egy katedrális előtt, és elég forgalmas hely, innen indul az egyik menő sétálóutca, valamint minden földszinti részleg kávézó vagy étterem egy-két km-en belül, ebbe a kultúrközegbe rondítottak bele a Centrale-os gólyák.

Az alaphangulat eléggé ott volt, folyamatosan ment az éneklés, meg a mindenféle koreográfiák előadása, mint ezen a képen is látható (oké, ez itt konkrétan egy viszonylag kevésbé kreatív előadás).

Az első feladat, amit kaptak a csapatok, az a külföldi turisták keresése és hozzánk cipelése volt. Erről úgy gondoltuk, hogy talán ha 3-4-et összeszednek így csütörtök délután, de aztán tévedtünk, kb tonnaszámra hozták a turistákat a csapatok, voltak amcsik, mexikóiak, németek, olaszok nyilván, de beakadt egy burkina-fasoi arc is többek között. A feladathoz hozzátartozott, hogy el kellett mondatni az odavitt személyekkel, hogy „Moi, j’adore l’École Centrale de Lyon” („imádom az ECL-t”), majd szépen megköszönni nekik a közreműködést. A turisták is nagyon élvezték a dolgot, jöttek is videózni meg fényképezkedni is böcsülettel. Az egyik csapat konkrétan egy busznyi turistát hozott, az kicsit odavágott, amikor 30 turistát így terelgettek felénk, mint a birkákat, hogy elmondassák velük a fent említett mondatot…

A második feladat (vagy nulladik, elég random osztottuk ki őket) abból állt, hogy a lányoknak vizes pólóban kellett lenniük (egy kis szökőkút mellett álltunk, így vízforrás volt bőven). Ami ebben a meglepő volt, hogy az általános hozzáállás az volt, hogy „oké, gyerünk” (mármint a lányok részéről). Talán ha két lány volt, aki kicsit húzódozott, de őket elég hamar elkapták a srácok, aztán rakták is be őket a víz alá. Az okosabb lányok levették a pólójukat, és úgy vizezték össze, a kevésbé okosak pedig egy az egy bemásztak a vízsugár alá, hogy mindenük full vizes legyen…

A fő versenyszám a zsákbanfutás-tipphopp szám volt. Itt először a két csapat egy-egy versenyzője szemeteszsákban ugrálva tett meg egy oda-vissza távot. A visszafordulás nem konkrét helyen volt, hanem egy bizonyos cselekvéshez kötve. Konkrétan egyszer oda kellett menni (illetve ugrálni) a legközelebbi kávézóhoz, ott jó napot kívánni vkinek, kezet fogni vele, majd visszajönni (visszaugrálni). Ennek több variációját is kipróbáltuk, szerelmet kellett vallani a katedrális előtt várakozó turistalányoknak, és puszit adni nekik, meg kellett fogni egy járókelő srác seggét (ez után 5 percig azon vitatkoztak a csapatok, hogy most tényleg megfogta-e az adott srác seggét a versenyző, vagy sem – mondtam neki, ha ez a srác azt állítja, hogy megfogta, akkor megfogta). A versenyzés azért folyt, hogy ki kapja az kedvezményezett jogát a tipphopp kérdésnél.

Ez abból állt, hogy számszerűsíthető kérdést tettünk fel a játékosoknak (hány Centrale-os hallgatónak kell szobabicikliznie egyszerre, hogy fedezzék a kampusz villamosenergia-szükségletét – ez egyébként 13,3 millió volt…), majd a zsákban futás vesztese mondott egy számot, a győztese pedig azt, hogy több v kevesebb. A jutalom a következő volt:

Aki esetleg nem ismerné fel (mert belemozdultak a gyíkok a képbe...): a győztes egy tányér tejszínhabot nyomhatott a vesztes képébe :)

Miután 4-szer 2 csapattal elszórakoztunk így, felmentünk a lyoni római amfiteátrumhoz, ahol volt kis kajálás, meg eredményhirdetés. A hangulatfelelős (mint az a lenti videón is látszik) a zenekarunk (Fanfare Piston) volt, - itt már eléggé fieszta hangulat volt (a facebook-profilomra linkelek egy videót, illusztrációképpen), ami után visszamehettünk a kampuszra a csütörtök esti nagybulira. Egy kép azoknak, akik esetleg nem lennének ismerőseim facebookon:

 

Összefoglalva: ez a városi vetélkedő nagyon ütött, kb végigröhögtök a lent töltött 3 órát, és vittünk nem kevés színt a lyoni óvárosi életbe :)

Még a végére egy bónusz panorámakép az eredményhirdetés helyszínéről (kicsit lepattant a hely, tudom...)

Szólj hozzá!

Címkék: buli lyon integráció clubdd

A bejegyzés trackback címe:

https://sakic19.blog.hu/api/trackback/id/tr571379121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása