HTML

@ Lyon

Kristóf vagyok, Lyonban lakom. A többit meg igyekszem leírni.

Utolsó kommentek

Címkék

annecy (1) annemasse (4) breakingnews (2) buli (4) céglátogatás (1) challenge (3) clubdd (3) enquete (2) esélyegyenlőség (1) genf (1) hoki (4) integráció (3) képek (4) kézilabda (1) klub (3) kosár (11) lyon (8) marseille (1) munka (7) nyelv (3) oktatás (13) parrainage (1) projekt (6) rendőrség (1) röpi (1) (1) sorozat (1) sport (12) stage (5) szívás (5) tech (2) tutor (4) vélemény (4) zene (1) Címkefelhő

Linkblog

Az Inter-étages

2009.05.08. 19:53 :: Sakic19

Az Inter-étages a Centrale kolisainak éves sporteseménye, ahol az egyes emeletek csapatai játszanak egymás ellen az öt fontos csapatsportban (foci, rögbi, kosár, kézi, röpi), és petangban.

 

Kétféle koli van nálunk: az egyik az ARPEJ [árpezs] nevű, ahol nagyobb és szebb szobák vannak, ez az újabbik és egyben drágábbik koli, ide kerülnek nagyrészt a kockák (így elég nagy nyugalom szokott lenni nálunk), valamint a Comparat [kompárá], ahol kisebbek a szobák, saját konyha helyett közös van, viszont sokkal erősebb a csapatszellem az ott lakóknál. Ez utóbbi lakói nem nagyon tudnak nyugodtan tanulni a szobájukban, mert mindig vannak vkik a szint közepén lévő konyhában, és egyrészt zajonganak, másrészt az ember késztetést érez arra, hogy ő is kimenjen spannolni. Ez a nagy előnye és hátránya ennek a kolinak: a comparat-osok sokkal közösségibb életet élnek, bár a jegyeik rosszabbak, de sokat jelent a sokkal aktívabb közösségi élet is.

A fent említett okokból a Comparat lakói emeletenként versenyeznek (X, T, V és U épületek vannak, ezekben egyformán 6-6 emelet, tehát 7-7 szint), míg az Aprej-esek épületenként (A, B és C léteznek, négy emelettel, vagyis 5 szinttel), bár a C épületet még nem láttam sehol sem, de pl. a B földszint B0 néven indított külön csapatot (én a B épület 4 emeletén lakom, és a saját csapatomban nyomom). Vannak olyanok, akik bár az adott helyen laknak, de folyton másik szinten lakókkal nyomulnak, ők itt is velük játszanak, ami nem jó, mert az egyik B-ben lakó kosaras srác az X6-os csapatba igazolt ezen okok miatt (X épület 6. emelet).

Az első héten (múlt hét) lementek a foci selejtezői, a legjobb 8 csapat játszhat majd ha jól tudom két hét múlva, ezen a héten elkezdődött a rögbi (erről nem tudok sokat, mert nem játszom), valamint a kézilabda is. Fociban egy győzelemmel és egy döntetlennel továbbmentünk (itt kapuskodom), az X6 ellen játszhatunk a négy közé jutásért legközelebb (ők talán a legjobb csapat fociban), míg kézilabdában eddig egyből egyet nyertünk, itt nagyon jó csapatunk van, a kézilabdát gond nélkül nyerhetjük is, mivel nálunk van az első csapat kapusa (nagyon jól véd a srác), valamint az első csapat egyik átlövője is (7-5-ös győzelem a csapatnak, 3 gól és 1 kapufa pedig nekem).

Sajnos az Inter-étages lefoglalja a tornatermet egész hétre, ezért a lányoknak még nem tudtam újabb edzést tartani, valamint a kosárcsapat is csak egy szerda déli időpontot kapott, pedig tegnap a regionális bajnokság négyes döntőjében nyomtuk, így a csapat legnagyobb része kb egy hónapja nem kosarazott egyáltalán (a tavaszi szünet két hete, plusz az utána lévő első hétben a felvételik foglalták el a termet, most meg ez Inter-étages). Nagy küzdelem után a harmadik helyen futottunk be, a kisdöntőben 14 pontos félidei vezetés után a második félidőt 0-19-cel (!) kezdtük, és utána egyetlen egyszer vezettünk. Ez 10mp-cel a vége előtt következett be, amikor 53-55-nél dobtam egy kosarat faulttal együtt, aminek a büntetője is bement, és az utolsó támadásnál már nem jutott dobáshoz az ellenfél – nah, pontosan ezért kosarazok, hogy ilyen meccseket nyerjünk az aktív közreműködésemmel; egy ilyen győzelem (bár csak regionális harmadik helyért ment), de akkora élmény, hogy évek után is emlékszik rá az ember. Az aktuális új sérülésem egy nyakrándulás volt, mert egy kosaram után visszafordulva pont belenéztem egy könyökbe. Szívás…

Az utolsó vizsgák előtti egy hónap tehát kicsit lazább, és nagyon sportos, az idő is egész jó, tudunk lejárni teniszezni, most már néha egy-egy lyoni buliba is eljutok (már össze is futottam ezeken három magyarral, ma este is lesz vmi happening), szóval most éppen nagyon kellemes itt az élet. Ez nagyjából egy hónap múlva fog megváltozni, amikor is beköszönt az évi végi vizsgadömping, de addigra már biztos annyira hiányozni fog a tanulás, hogy öröm lesz rámozdulni a jegyzetekre…

Az Inter-étages eredményeit majd folyamatosan update-elem, addig is lehet fogadni a bet365.com oldalon és a blogon egyaránt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://sakic19.blog.hu/api/trackback/id/tr31110451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása