HTML

@ Lyon

Kristóf vagyok, Lyonban lakom. A többit meg igyekszem leírni.

Utolsó kommentek

Címkék

annecy (1) annemasse (4) breakingnews (2) buli (4) céglátogatás (1) challenge (3) clubdd (3) enquete (2) esélyegyenlőség (1) genf (1) hoki (4) integráció (3) képek (4) kézilabda (1) klub (3) kosár (11) lyon (8) marseille (1) munka (7) nyelv (3) oktatás (13) parrainage (1) projekt (6) rendőrség (1) röpi (1) (1) sorozat (1) sport (12) stage (5) szívás (5) tech (2) tutor (4) vélemény (4) zene (1) Címkefelhő

Linkblog

HO-KI-VÉ-BÉ

2009.04.25. 19:57 :: Sakic19

Tegnap elkezdődött a nyilván mindenki által hihetetlenül várt A-csoportos jégkorong- (hoki-) vébé, kedvcsinálás céljából írok egy posztot, és linkelek egy oldalt, ahol mindent meg lehet találni a témáról.

Manapság a hoki vébék több csoportban zajlanak, a legjobbak az A-csoportban játszanak, ez 16 csapatot jelent, akik 4 db 4-es csoportban játszanak körmeccset, majd a 4 utolsó helyezett egymás közt körmeccsel, és az utolsó kettő kiesik. A többiek játszanak tovább a középdöntőben, itt már minden a klasszikus rendszerben megy (2x6 csapatos középdöntő, 4 darab negyeddöntő keresztbejátszással, elődöntő, döntő). Ez alatt található a divízió-1, ahol két 6-os csoportban játszanak a csapatok, és a két első jut fel a két kieső helyére, a két utolsó pedig kiesik a divízió-2-be. Innen lefelé hasonló a rendszer a divízió-3-ig (lehet, hogy van div-4 is, de az eléggé extrém történet lehet már).

Az igazi királyság, hogy tavaly nyertük Szapporóban (Japán) a div-1-es vb-nket, így idén újra a legfelsőbb ligában játszhatunk (70 év után). A csapat fejlődéséről annyit, hogy tíz éve a szlovákok gond nélkül kitömtek minket egy tízessel, 1994 márciusában a következő eredményeink vannak: 1-15 és 2-11 a szlovákok, 0-10 és 2-6 az ukránok, 5-14 a kazahok, 0-8 az ukránok, 0-10 megint a szlovákok ellen, stb. Nos, azóta kisebb fejlődésen mentünk keresztül, az ukránokat 4-2-re verve jutottunk fel az A-csoportba (70 év után ,említettem már?).

A tavaszi olimpiai selejtezőn a lettek ellen 3-4-re álltunk a 2. harmad után, a végére nem maradt erő (ők ma 4-2-re kaptak ki éppen az amcsiktól), az olaszok eléggé elvertek minket, ott semmi sem sikerült, az ukránok ellen majdnem nyertünk, végül büntetőkkel kaptunk ki. A legnagyobb gond ifj. Ocskay Gábor egy hónappal ezelőtti halála volt, erről itt nem írnék bővebben… A vb-re egy jó három hetes felkészüléssel melegítettünk, ahol először büntetőkkel 4-3-re vertük a finneket Pesten, majd 6-0-ra szívtunk tőlük (itt eléggé tartalékosak voltunk már) Miskolcon, aztán a norvégokat kétszer vertük, 4-3-ra büntetőkkel (itt a brazilokkal szurkoltunk), majd 4-1-re, a ttk fizika bsc szurkolótáborának jelenlétében (és aktív támogatásával, amit pár kocadrukker körülöttünk persze nem nagyon tolerált).

Tegnap az első meccsen a szlovákokkal játszottunk, akiknek a keretében 4 olyan játékos van, aki nem játszott még az NHL-ben (nálunk 22 ilyen van, mert ennyi fős a keret). A meccsről szintén nem írnék, itt egy összefoglaló, 11 percben, megéri megnézni. Holnap Kanadával játszunk, papírforma szerint beszedünk egy tizest, majd kedden a fehéroroszok ellen. Ha ott nyerünk, minden bizonnyal bejutunk a középdöntőbe, és ezzel elkerüljük a kiesést. Most éppen azon gondolkozom, hogy kérek vkitől egy autót, és elmegyek kedd délben Zürichbe, megnézem a meccset, és visszajövök este. Királyság lenne, remélem sikerül összehoznom.

Plusz adalék: az IIHF (nemzetközi hokiszövetség) honlapján van egy Power Ranking nevű rovat, ahol az aktuális erőviszonyokat írják le egy 1-16-os listán, egy-egy poénos (vagy annak szánt) mondat mellett. A miénk a következő volt ma és tegnap: „Who are you, and how did you get in here?” (és persze a 16. legerősebb csapatként tartanak számon minket a 16-os mezőnyben). Ez azt hiszem holnapra változni fog. A meccseinket a sport1 élőben adja, netes streamet pedig itt, itt és itt (vagy itt) lehet találni. Minden további infoért nézzétek meg a linkelt blogot, vagy kommenteljetek, állok rendelkezésre. Ja, a tippem, hogy a svédekkel nem bírunk majd a döntőben (alternatívként orosz-kanada döntő, svéd-finn bronzmeccsel).

Szólnék még egy mondatot a kint szurkoló kb 1500-2000 magyar szurkolóról, akik miatt olyan, mintha a srácok itthon játszanának. Tervezem a csatlakozást hozzájuk a köv hétvégére, és most keddre.

Hajrá, Magyarok!

Update: a fehéroroszok büntetőkkel megverték a szlovákokat (a szlovákok jobbak voltak egyébként, de a fehéroroszok találtak egy gólt, és utána jól tartották az eredményt), így nekünk kedden rendes játékidőben kell győznünk ellenük, hogy a középdöntőbe jussonk, minden más esetben a (z egyébként papírformának megfelelő) kiesés elleni körben leszünk érdekeltek, a gólkülönbségek sehol sem számítanak. Egy (nem túl kockázatos) feltételezést tettünk: Kanada mindenkit megver rendes játékidőben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport hoki

A bejegyzés trackback címe:

https://sakic19.blog.hu/api/trackback/id/tr71086204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása