HTML

@ Lyon

Kristóf vagyok, Lyonban lakom. A többit meg igyekszem leírni.

Utolsó kommentek

Címkék

annecy (1) annemasse (4) breakingnews (2) buli (4) céglátogatás (1) challenge (3) clubdd (3) enquete (2) esélyegyenlőség (1) genf (1) hoki (4) integráció (3) képek (4) kézilabda (1) klub (3) kosár (11) lyon (8) marseille (1) munka (7) nyelv (3) oktatás (13) parrainage (1) projekt (6) rendőrség (1) röpi (1) (1) sorozat (1) sport (12) stage (5) szívás (5) tech (2) tutor (4) vélemény (4) zene (1) Címkefelhő

Linkblog

A svájcba nem kijutás története

2009.05.01. 19:06 :: Sakic19

A svájci utazásom nem jött össze, mivel minden úgy alakult, ahogy az ezen a vébén kezd alapértelmezett lenni: semmi sem úgy megy, ahogyan kéne.

 

Kezdem is gyorsan a meccsek eddigi alakulásaival: a szlovákoktól 13 másodperccel a vége előtt kapott gól, amivel 4-3-ra kikaptunk; Kanada ellen a 9-0 tök reális; a fehéroroszok ellen az 55. percig tök egyenlő erőt tudtunk felmutatni, ráadásul több helyzetünk is volt, de ők lőtték be a mindent eldöntő gólt. Aztán a kiesés elleni körbe (ahol 4 csapat körmeccsel egymással, az utolsó kettő kiesik) nem a gyengébb norvégok, hanem az erősebb dánok kerültek (kikaptak a norvégoktól hosszabbításban), ami pedig még rosszabb, hogy óriási meglepetésre a németek eltöketlenkedték a franciák elleni meccsüket, így sikerült a mi körünkbe kerülniük. Ez azért para, mert a németek jövőre rendeznek, ezért nem eshetnek ki, így a kiesés elleni körben 3 csapat megy az 1 darab bennmaradó helyre. A mai nap folyamán aztán az osztrákok ellen nagyon gyenge teljesítménnyel 6-0-ra kaptunk ki, ami eléggé irreális, olyan volt a meccs, mint az olaszok elleni olimpiai selejtező: egyszerűen nekünk semmi sem jött össze, nekik meg szinte minden. Hogy még ennél is lehet rosszabb, arról a párhuzamosan zajló dán-német meccs gondoskodott: 3-1-re nyertek a dánok, így mi szinte kilátástalan helyzetbe kerültünk, innen 99,9% a kiesés. A becsületünkért még játszhatunk a hátralévő két meccsen, és a kint lévő – nálam szerencsésebb – szurkolók is megérdemelnének egy győzelmet.

Update (jégkorongblog komment): nekünk vernünk kell a dánokat és a németeket, a dánoknak az osztrákokat, és az osztrákoknak nem szabad hatvan perc alatt nyerniük a németek ellen. egyszerű :)

A magam részéről: a jegyvásárlás igazán egyszerű történet, interneten helyre szóló jegyet lehet venni bankkártyás fizetéssel, amit akár itthon is ki lehet nyomtatni, és az ára is elég baráti (19 frank a legolcsóbb, 29 frank meg tök jó helyre – ez kb 12 és 19€-s összeget jelent). Az odajutást úgy gondoltam, hogy Lyonban felülök egy szép vonatra, és elmegyek vele Zürichbe, ami innen közúton 400km, szóval egy szűk 4 órás út tűnt reálisnak, nem túl magas áron (a Roland-Garrosra elmenni Párizsba, ami 450km az pontosan két óra, és oda-vissza 47€). Ezzel szemben Zürichbe úgy lehet eljutni, hogy az ember elbuszozik Genfbe vagy Lausanne-ba, majd átszáll vonatra, így kb 8 óra alatt lehet odajutni, bő 60€-ért (csak oda). Autóval olyan 40€-ra tippelném a benzinköltséget, plusz autópályadíj és max 4 órányi út (kötelező eltévedéssel együtt), csak itt az a gond jelentkezett, hogy nincs autóm. Keresgéltem a neten, hogy bérlek autót, de 6-7 oldal után feladtam, mert indulás előtt 2 napon belül már vagy alapból nem adnak autót, vagy csak a reptértől, vagy már elfogyott az összes. Az egyetemen kölcsönkérni is próbáltam, csak vagy hazamentek vele az arcok, vagy a biztosítás nem lett volna érvényes, hogy én vezetek, és így – eléggé érthető módon – senki sem vállalta, hogy odaadja a kocsiját nekem.

A szállás ügyéig el sem jutottam, eredetileg úgy gondoltam, hogy átmegyek a Decathlonba, ott veszek vmi frankó hálózsákot meg derékaljat, aztán vhol csak el tudok csövezni, a fagyhaláltól meg a kóbor T-rexektől nem tartottam, még gondolkoztam azon is, hogy veszek sátrat is, mert az fless, meg később is jó lehet (vmi kicsi kétszemélyesre gondoltam), de utazás nélkül aztán hatszemélyes sátram is lehetett volna, nem sokra megyek vele. Szóval így alakult az, hogy itthon kellett néznem a gép előtt, ahogy nagyon csúnyán kikapunk az osztrákoktól… A tanulság: minél előbb összespórolok egy autóra, hogy a 2011-es vb-re gond nélkül ki tudjak (tudjunk) menni Szlovákiába, mivel addigra visszajutunk az A-csoportba!

 

1 komment

Címkék: sport szívás hoki

A bejegyzés trackback címe:

https://sakic19.blog.hu/api/trackback/id/tr961097673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

etipek 2009.05.21. 16:33:26

na, pótoltam a lemaradást. :)
süti beállítások módosítása