HTML

@ Lyon

Kristóf vagyok, Lyonban lakom. A többit meg igyekszem leírni.

Utolsó kommentek

Címkék

annecy (1) annemasse (4) breakingnews (2) buli (4) céglátogatás (1) challenge (3) clubdd (3) enquete (2) esélyegyenlőség (1) genf (1) hoki (4) integráció (3) képek (4) kézilabda (1) klub (3) kosár (11) lyon (8) marseille (1) munka (7) nyelv (3) oktatás (13) parrainage (1) projekt (6) rendőrség (1) röpi (1) (1) sorozat (1) sport (12) stage (5) szívás (5) tech (2) tutor (4) vélemény (4) zene (1) Címkefelhő

Linkblog

Az első tanulmányi hét: újra lendületben a sportélet

2009.09.19. 14:29 :: Sakic19

Az integrációs hét után visszatért minden a normális kerékvágásba, ami konkrétan előadásdömpinget, sok sportot, és szintén nem elhanyagolható mennyiségű sört jelent.

A hétfők elég húzósak lesznek ebben a blokkban (vagyis az őszi szünetig), mivel minden reggel 4 óra előadás, majd délután 4 óra gyakorlat lesz, amikre jó is lenne bejárni, mivel elég élvezhetőek az előadások (a gyakorlatok meg kötelezőek). Ezek mellé jön majd a hétfő délutáni lányedzés levezénylése, majd a 21.15-ös kezdési időponttal hódító fiúedzés, aminek 22.45-kor van vége. Monstre nap, szó se róla… Amennyire komoly a hétfő, annyira lazulós a kedd, a délelőtt a projektnek van fenntartva (ami kedélyes beszélgetés egy gyakorlathoz képest), délutánra pedig egy darab előadás van, amin majd néha-néha azért előfordulok (Mécanique des Solides, itt most statikát tanulunk tulajdonképpen). A kedd délutáni programban foglal helyet egy kosáredzés, semmi más.

Ezen a héten kedden volt egy HH (Happy Hour), ahol a Centrale összes diákszervezete bemutatkozhatott, a Foyer (ez a bulihely) tele volt standokkal, ahol mindenki arról akarta meggyőzni az elsősöket, hogy az ő klubjába lépjen be, mert az királyság. Én a Club Développement Durable (vagyis Fenntartható Fejlődés Klub) standját erősítettem, ahol jelenleg 4 aktív tag van, de igen effektív módon nagyjából 40 érdeklődő iratkozott föl, hogy eljönnek a jövő szerdai részletes bemutatkozásra (a jövő héten minden klub kap egy termet vmelyik hétfköznap délután 1-2 órára, ahol részletesen kifejthetik, hogy mit csináltak és csinálnak a jövőben, miért érdemes belépni, stb). Ha a jelentkezők közül csak minden ötödik marad, már akkor is igen komoly erősítésbe kezdhetünk, mivel projektötlet az van bőséggel, meg pénz is, csak egyelőre nem nagyon van, aki ezeket értelmes formában realizálja. Ja, és egy csomó lány jelentkezett, ami külön örvendetes J

A szerdai nap a laborok jegyében fog majd telni, mivel a délelőtti és a délutáni 4 órás blokk is ezeknek van fenntartva (hogy konkrétan van-e és micsoda, az változó, de nem lesz ritka a szerdai 2X4 óra labor). Ezek mellé szerda délben kosáredzés a lányoknak, szóval ebédelni nem nagyon lesz időm (igaz nekik sem), de egyszer egy héten ki lehet bírni. Most szerdán már meg is volt az első edzés, 21 lány jött el, ami egy kicsit sok – de nagy részük még gondolkozik, hogy melyik sportot válassza, erre nekik lehetőségük van, a következő héten kell eldönteniük, hogy mit választanak. Becsléseim szerint olyan 12-15 lány marad, ami ideális létszám lesz, figyelembe véve a leendő sérüléseket, és egyéb nehezítő körülményeket.

Nagyon aranyosak egyébként, sok kezdő van köztük, de mindegyik nagyon lelkes, fegyelmezésre egyáltalán nem kellett szerencsére energiát fordítani (egyelőre). Van egy 5-7 fős mag, akiknek már vannak fogalmaik a játékról, ők lesznek azok, akik majd nagy intenzitással meccselnek és edzenek, a többiekkel pedig az alapoktól kell kezdeni az oktatást. Van egy segédedzőm (Samy), aki szintén lelkes, és bár a 3-as számú csapatban játszik (értsd: elég sután nyúl a labdához), azért sokat tud majd segíteni az edzések lebonyolításában – ebben egyébként a tavalyról maradó lányok is jól jönnek majd. Ami szívás, hogy pontosan 4 hét múlva már Inter-Centrales, ahol is helyt kéne állni ezzel a csapattal – ami kicsit könnyíti a helyzetet az az, hogy a többi csapat is valszeg hasonló cipőben jár, és ide csak 8 játékost lehet majd nevezni, szóval a rutinosabb játékosok kis száma itt nem lesz akkora hátrány. (Emlékeztető: az Inter-Centrales-on az 5 École Centrale játszik rövidített meccsekkel körbe, az 5 fő sportban, vagyis foci, rögbi, kosár, kézi és röpi van a programban.)

A csütörtök a szokásos félnapos rendszerben maradt, délelőtt laza előadások, délután pedig sport (az év közben majd meccsek). Ezen a héten az új srácokkal kiegészült kosárcsapat is megtartotta első komplett edzését (kedden válogatás volt az újaknak, és átmozgatás a régieknek). Ami örömteli az az, hogy minden posztra van megfelelő emberünk, és nagyon kiegyensúlyozott a csapat, 8-10 nagyjából hasonló képességű játékosunk van. Nincs tehát szupersztár (mint tavaly Ben), de hosszú a pad, és ez még sokat jelenthet a jövőben. Ezerrel meg is kezdtük a felkészülést az Inter-Centrales-ra, az edzés előtti bemelegítés 30 perc futás volt a kampusz körül, majd majdnem egy óra intenzív futás és erősítés a teremben, a végén pedig laza 20 perces kétpalánkos játék 5-5-ben. Azt hiszem idén elég jó erőben leszünk majd…

A péntek reggeli 4 órás gyakorlatokat nagyon fogom majd szeretni (tekintettel a csütörtök esti permanens bulikra), ezen a héten is nagyon nagy lelkesedéssel vettünk részt ezeken. Szerencsére péntek délutánra most csak előadások jutnak, köztük egy áramlástannal, ami alatt inkább visszajöttem a szobámba aludni, érthető okokból.

A projektes és autómegosztós honlapfejlesztés nagyon jól halad, majd reklámozom őket a blogon (és franciául tudó tesztelőket keresek hozzájuk egyébként). Jelenleg tesztképes mindkettő, csak vhogy egyik szerver sem akarja őket tisztességgel futtatni, de ezek a gondok remélem pár napon belül megoldódnak.

Ma délután pedig kipróbálom a főzőtudományomat, meglátjuk mi lesz belőle… (csirkepaprikás és húsleves van tervben)

 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás sport klub projekt kosár integráció clubdd

A bejegyzés trackback címe:

https://sakic19.blog.hu/api/trackback/id/tr781392693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása